Op zondag 17 mei is onder grote belangstelling de internationale versie van de documentaire Meat the Truth in New York in première gegaan. De vertoning in de New York Filmacademy aan Union Square werd bezocht door 400 mensen in twee screenings. Door de grote toestroom werd een extra ingelaste vertoning noodzakelijk.
Voorafgaand aan de première werd de jaarlijkse Veggie Pride Parade in New York georganiseerd. Duizenden vegetariërs en veganisten trokken in een kleurige optocht door de straten van het ‘Meatpacking District’. Met spandoeken en flyers werd onder leiding van Marianne Thieme, Niko Koffeman en Karen Soeters aandacht gevraagd voor een plantaardige en diervriendelijker manier van leven. Op Union Square, waar de optocht eindigde, sprak Marianne Thieme de massaal toegestroomde mensen vanaf een podium toe. Het feit dat Nederland het eerste land is in de wereld waar een politieke partij die exclusief opkomt voor de rechten van dieren vertegenwoordigd is in het parlement werd door de menigte met een langdurig applaus begroet. Onder de toehoorders bevond zich ook de Nederlandse schrijfster Yvonne Kroonenberg. Thieme benadrukte in haar speech hoezeer de intensieve veehouderij een belasting vormt voor het milieu en het klimaat.
Voor een publiek van ruim 400 mensen presenteerde Karen Soeters, directeur van de Nicolaas G. Pierson Foundation, na afloop van de Veggie Pride de première van de documentaire Meat the Truth. Om iedereen een kans te geven de documentaire te zien werd besloten een extra vertoning in te lassen. Het publiek reageerde met groot enthousiasme op de film. Speciaal voor de première in New York heeft de Vrije Universiteit van Amsterdam, in opdracht van de Nicolaas G. Pierson Foundation, een besparingstabel voor de VS gemaakt. Na afloop van de vertoning grepen de bezoekers de kans aan om in gesprek te gaan met Marianne Thieme over de tabellen die gepresenteerd worden. Deze maken bijvoorbeeld duidelijk dat als iedereen in de VS 1 dag in de week geen vlees zou eten dat dezelfde besparing oplevert als 19.2 miljoen auto’s van de weg halen en ruim 99.6 megaton broeikasuitstoot zou schelen.